05-01-11

Soldenellende.

Zondag 02 januari werd in veel winkels al het startschot gegeven van de solden, zo ook in de Zeb, waar ik voor mezelf al mijn slag geslagen had tussen kerst en nieuwjaar. Toen werden daar al kortingen gegeven van -30 tot -70%! Aangezien mijn ventje niet veel thuis is, dacht ik hem zondag mee te sleuren naar de Zeb, omdat daar toch wel mooie dingen hingen die nu nog sterker afgeprijsd zouden zijn met het officiële begin van de soldenperiode.

solden.jpg

Man man man, wat een zoo was dat daar! Wat een bende!
Kleren op de grond, alles door elkaar gegooid, sleuren en trekken. Huilende, jengelende kinderen die achter woeste ouders aangesleurd werden. Tja, wat hadden die dan verwacht? Dat die gastjes braafjes al die herrie zouden trotseren? Geen enkel kind is tegen dergelijke stresstoestanden bestand. Mensen, laat toch gewoon je kids onder de hoede van opa en oma of een oppas op zo'n dagen?

Mijn ventje, allergisch aan winkelen, wou al direct de benen nemen, maar ik heb hem toch kunnen overtuigen om een hemd en twee sweaters aan te passen. Midden in de winkel, tussen de rekken dan maar, om de wachtrij aan de paskamers te omzeilen. Hij heeft toch altijd een T-shirt aan, dus dat was geen enkel probleem. En dan was het aanschuiven geblazen om te betalen... een ellenlange rij waarbij we bijna helemaal achteraan aan het staartje bengelden van wel zeventig wachtenden voor ons. En dan kan je er maar beter het beste van maken en gewoon rustig je beurt afwachten. Wat rondkijken naar wie er allemaal voor en achter je komt te staan, een babbeltje slaan met de dame voor je, mensje kijken...

Ja en nèt dat mensje kijken levert af en toe leuk spektakel op. Vlak achter ons kwam een koppel in de wachtrij staan. 't Is te zeggen, meneer werd in de wachtrij geplant, gepakt en gezakt met de jas en handtas van mevrouw. Zij had nog nèt geen oorlogskleuren op haar gezicht gesmeerd, maar het was héél duidelijk, het was een vrouw met een missie! Ze zou helemaal alleen de hele winkel omkeren en pas terugkeren als haar man vlak voor de kassa stond. Zo dachten we tenminste dat het scenario ging lopen. Maar het werd een beter scenario, althans toch voor de omstaanders, niet voor die arme stakker van een man!

Toen we zo ongeveer halverwege waren (ik denk dat er nog zo'n veertig wachtenden voor ons waren) kwam de vrouw plotseling aandraven met een jas en verschillende hemden om te passen. De man kreeg de schrik te pakken en begon te protesteren. Hij zag het helemaal niet zitten om straks weer helemaal achteraan aan te schuiven natuurlijk! Nee nee gebaarde zijn vrouw, gewoon hier en nu in de rij aanpassen! Dus speelde die man onder dwang zijn kleren uit tot op zijn marcelleke, tot groot jolijt van de omstaanders. "Mevrouw, ge moogt hem ook een broek doen passen hoor!" piepte een vrouw een beetje verderop in de rij. Deze opmerking leverde nogal wat gegrinnik op en de arme man liep al goed rood aan. Mevrouw trok zich nergens iets van aan, keurde meneer van kop tot teen en liet enerzijds haar goedkeuring horen of haar afkeuring merken voor het gekozen kledingstuk. De goedgekeurde kleren werden in zijn armen geduwd en hop, ze dook alweer tussen de rekken. De man had nog niet goed en wel zijn kleren weer aan of daar stond ze weer... met twee broeken. Deze keer begon hij luidkeels te protesteren. Hij zou die broeken daar niet aantrekken! Wat dacht ze wel! Nog meer hilariteit in de wachtrij. Ze nam zijn plaats in in de rij en stuurde hem met de broeken richting paskamers. Erin gewurmd moest hij die wel komen tonen natuurlijk!

Mijn ventje ging door de grond van plaatsvervangende schaamte en siste in mijn oor "Als je me dat ooit zou aandoen hé!" En weet je wat het ergste nog is? Zij heten ook L. en S.! En ik wil met zo'n mensen helemaal niet geassocieerd worden hé! Zou het veel geld kosten onze namen te veranderen?"

Nee, ik zou het hem niet aandoen hoor!
Deze soldentrip zal vast al als éénmalig mogen beschouwd worden. Ik krijg hem de volgende jaren niet meer mee...
Maar voor iemand die een bloedhekel heeft aan shoppen heeft hij zich écht wel kranig gehouden! Stoer Knipogen

08:51 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Hihihi, hilarisch verhaal dit, en heel goed geschreven zus! Ik lig hier dubbel!

Gepost door: Jientje | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Bientje,
schitteren verhaal! Ik zou mijn ventje ook zo zot niet krijgen, ik denk dat hij me zo in de winkel achterlaat en naar buiten spurt! hahaha

Gepost door: Vero | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Hoi zusje!
Schitterend! Die man zat duidelijk goed onder de sloef! De sukkelaar! Zit met zo'n vrouw opgezadeld! Hahahaha!! Maar het was entertainment voor jullie! De wachttijd was misschien nog te kort?!
Groetjes!

Gepost door: lena | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

De eerste vechtpartij met zwaar gekwetsten komt akelig dichtbij, denk ik. Aan de ene kant begrijp ik de mensen dat ze met de solden hun slag wilen slaan; aan de andere kant versta ik niet dat er geen georganiseerd protest komt - door bijvoorbeeld tijdens het jaar NIETS meer te kopen - op de klaar en duidelijke woekerwinsten die kledingzaken maken. Verkopen met verlies is bij wet verboden, ook tijdens de solden, en kortingen van 70% zijn wraakroepend. Want die impliceren..... juist, ja.... Schandalig !!!

Gepost door: Geert | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

OMG die van mij neemt die pak kleren, stopt ze in mijn handen en bedankt me voor m'n drilgedrag en pakt z'n biezen! Nu ja, ik vind het ook niet echt respectvol van z'n madam en die van mij zou zo'n gedrag nooit pikken!
Wij gingen ook tussen kerst en nieuw naar de Zeb. Zo lekker rustig, weinig volk, niet aan de kassa aanschuiven, pashokjes bijna allemaal vrij ... ok er waren mss grotere kortingen, maar er is dan mss ook al meer weg ook hé ... 't Jaar ervoor hebben we ook de wachtrij aan de kassa getrotseerd, toen ze nog braafjes op 03/01 met de solden startten ... Maar ze gaan het de volgende keer toch weer doen, dus gaan wij alvast eens ervoor weer kijken hoor. Trouwens het enige wat ik mee had waren juweeltjes aan 70% dus veel meer zou er niet meer afgaan hé? ;)
En we waren om 8 u in de A Mode, ook nog heel goed te doen en daar kopen we elke keer redelijk wat kleren, al was het deze keer enkel voor B & M, de mannen dus, als dat niet uitzonderlijk is ;)
Gisteren zijn we naar Waasland Shopping Center geweest. We waren daar om 10 uur, goed vroeg en bijna nog geen volk. Mijn ventje ging eens goe geld uitgeven, ik mocht me vasthouden aan de takken van de bomen! We zijn naar huis gekomen met een paar schoenen van Puma voor M van 110 euro voor 33 euro! 70% eraf! En M was nog niet eens mee! Want no way dat ik hem meekrijg naar de solden en van mijn ventje gaat het ook niet verder dan tegen openingstijd naar de A Mode en daarna naar de Torfs die pas om 9.30 u open gaat ... Maar schoenen hebben we nog steeds niet gevonden en een jeans ook niet! Dus dat wordt nog zwaar zoeken, zeker als je weet dat hij minsten 60 verschillende soorten jeans vastgenomen heeft en er heel wat van gepast heeft!

Gepost door: Milo | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Oh oh...wat een gedoe toch die uitverkoop bij jullie...het lijkt wel alsof het vooor niks mee mag! En dan zeggen ze nog dat Hollanders zuinig zijn hahahahaha volgens mij is dat hier alllemaal zo extreem niet hoor! En of er zulke luitjes in de rij zullen staan...??? neeeeeee dáár moet je vast voor in België zijn! woehahahahahahahahhaaahaaaaaaaaaa!!!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Hahaha... dank u dat ik heb mogen meegenieten van jullie soldenellende. Echt meeslepend geschreven :-) Geschreven terwijl je in de rij stond ? ;-)

Gepost door: jessica | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

Ola, wat een gedoe. Hoe graag ik ook 'mensjes kijk', ik ga NOOIT de eerste week van de solden winkelen!

Gepost door: Nana | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

amai!!!! ocharm die mens!!!!!
nu ik ga zelf al niet naar de solden, heb ik een bloedhekel aan, laat staan dat ik Blahman zou kunnen meenemen, hahahahaha! Maar ocharm die mens :D hahahahaha!

Gepost door: Blah | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

oei ,leuk om lezen als je het zelf niet tegenkomt.Zelf ga ik nooit meer de eerste dag naar de solden.Toen heb ik het meegemaakt dat de kassa 's tilt sloegen en daar stond je dan met al die kleren in je armen.Je mocht eerst ergens een bankautomaat vinden om geld af te halen en daar mocht je ook al in de rij staan.En dan terug naar de winkel weer in de rij staan om die berg kleren aan één van de kassa's op te halen en met cash geld betalen....nooit meer. Ik kijk wel uit en heb zelfs al vòòr de solden een wintermantel kunnen kopen aan fluisterprijzen zoals ze nu zeggen. De verkoopster komt naar je als ze ziet dat je iets aan het passen bent en dan zegt ze dat er zoveel van de prijs afgaat!!En daarbij de hele maand december is er al solden in Sluis.Daar vind je ook je goesting hoor. Ik ga na de grootste drukte wel gaan shoppen in Brugge en elke keer heb ik gevonden wat ik zocht.

Gepost door: magda | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

Haha; geweldig! Maar ocharme die mens.
Ikzelf heb ook een hekel aan de solden, en dan vooral de eerste dagen.

Gepost door: Ellen | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Dit is echt genant. Hoe die vrouw haar man zo ver krijgt ... Dat moet wel een echt brave onderdanige loebas zijn. Zou de mijne nooit doen én gelukkig maar. Ik zie de taferelen van dat aanschuiven zo voor mij en ben maar al te blij dat ik nu rustig op mijn stoel zit. Heb helaas geen tijd gehad om soldekes te doen, maar na het lezen van dit verhaal, ben ik er helemaal niet rouwig om :-)

Gepost door: Stefanie | 29-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.