03-01-11

Eventjes uitblazen.

Kijk, ik ben een sukkelaar!
Ik heb nu nog nooit van mijn hele leven mogen blazen!
Echt nog nooit!
En ik wou dat zo graag eens doen hé!
Gelijk een échte!

Maar de keren dat we al ooit eens tegengehouden werden voor een alcoholcontrole, waren we óf nog maar net van thuis vertrokken óf zagen die mannen van de politie al direct dat er een vrouw aan het stuur zat en werden we weggewuifd.
Ook al walmde de dranklucht naar buiten bij het neerrollen van mijn raampje... ze wisten meteen dat het niet van mij kwam... hoe kan dat nu toch? Ik heb ooit zelfs eens gesmeekt om eens te mogen blazen en kreeg tot groot jolijt van mijn ventje een nee op het request...
Vorige week, bij het terugkeren van de zumbales, stonden ze voor alcoholcontrole aan de tegenovergestelde kant van de baan. Ja lap! Daar ging mijn kans op blazen! Ze stonden in de verkeerde richting!

En dat bracht dochterlief op een idee. Na wat gekonkelfoes met de papa lag er ineens nog een pakje onder de kerstboom voor mij...

P1100033.jpg

En na ons familiekerstfeest, gezegend met enkele glazen wijn, mocht ik dan eindelijk eens blazen!
En wat bleek? Ik mocht niet meer rijden! Had 0,5 pro mille in het bloed.
Ik had ook express een glaasje meer gedronken dan ik normaal zou doen.
En gelukkig voor mij was het feest hier thuis! Stoer

Commentaren

en... heb je je sleutels moeten afgeven aan Karel? 'k Zou het me zo kunnen voorstellen :D

Gepost door: lucretia | 03-01-11

Reageren op dit commentaar

geen BOB-sleutelhanger gekregen :-( (misschien een pakje voor volgend jaar?)

Gepost door: omamoetje | 03-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey bientje
Wat ben ik blij dat je "grote droomwens " nu ook is uitgekomen! Je ziet dromen realiseren is helemaal niet zo moeilijk hé! Haha, Hou je tubeke maar om volgend jaar in de kerstboom te hangen of maak er een juweel van! Zo wordt je elke dag aan je grote droom herinnerd!
liefs
Christa

Gepost door: christa | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

't Is toch niet 't zelfde hé.
Groot of klein, ons hartje gaat toch net iets sneller kloppen als de échte politie ons iets zegt.
Dat ons moeder of ons vader mijn onder mijn voeten gaven omdat ik weeral zonder handen reed, dat maakte weinig indruk. Maar als de veldwachter (die bestonden toen nog) plots uit een zijstraat kwam gefietst, en hij maakte daarover een opmerking, dan kreeg Geertje toch wel een rode kop.
En als hij op een avond kwam aanbellen om aan mijn ouders te vertellen dat Geertje op het voetpad gefietst had, dan bonkte mijn hart in mijn keel.
Zo ging dat nog vroeger, en 't is verdorie nog "maar" 45 jaar geleden. Nu hebben ze geen tijd meer om de eerste twee winkeldiefstallen te vervolgen.
Ik krijg hier inspiratie om er een blogpostje van te maken....
Oh ja, ik moest ook nog nooit blazen, zelfs al maakte ik ooit rechtomkeer omdat ze aan de overkant stonden. Raam opendraaien, meer moest ik toen niet doen.

Gepost door: Geert | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Bien, je had kunnen aan de rotonde terugkeren en zo mss toch mogen blazen hé ;) Ze staan daar veel de laatste tijd.
Ik heb ook nog nooit mogen blazen. 1 x toen ik van een party kwam stonden ze iets voorbij het AZ Alma. Ik kwam van Maldegem, dus eens je daar op weg bent kan je er niet meer van onderuit. Dus ik raampje naar beneden en lachte met een brede smile 'eindelijk mag ik eens blazen' waarop die man zei, 'rij maar verder madammeke'. Misschien een truc voor de tipsy chauffeur? ;)

Gepost door: Patsy | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Aja en btw, nu ik dat fotoke van die alcoholtesteres bekijk ... kweetnie zunne, was dat geen hint, die vrouw met die matrak ;P

Gepost door: Patsy | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

toch gek dat mensen die nooit een alcoholtest moesten ondergaan daar zo naar verlangen.Wacht maar tot je wel eens positief gecontroleerd wordt,hahaha!

Gepost door: magda | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Och...heb al drie keer mogen blazen, maar ik ben een braafje hè...dus ik kreeg steeds die P van Prima hahahaha! Voor mij hoeft het niet hoor, maar als ze zo de echte notoire drinkers van de weg af kunnen houden is het okee wat mij betreft! :-) (maar ik heb weleens gehoord dat in België de politie zélf weleens dronken surveilleert na het middageten...ssssst!)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Goooh...denk dat Patsy gelijk heeft hoor...die agente líjkt zelfs op jou Bientje! Was het geen hint voor leuke verkleedspelletjes van je ventje..?? hahahahaha!

Gepost door: mizzD | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

:-D een leuke! Ik heb ook nog nooit moeten blazen maar ben er niet rauwig om.

Gepost door: Nana | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.