19-12-10

Over nylons, sokjes, statische elektriciteit en velcro sluitingen.

Ik schreef het hier al eerder, ik heb een hele stapel eenzame sokken. Die liggen op een apart stapeltje voor het geval ik ooit nog hun maatje terugvind. En héél af en toe oogst ik succes en vind ik er ééntje terug onder het bed van mijn huisgenoten of in de verkleedkoffer, of...

In de winter draag ik graag nylon kniekousjes, als het niet àl te koud is uiteraard, want dan ga ik over op échte kniekousen. Jawel, tot de knie, dat is lekker warm. Geen sokjes voor mij in de winter! Nylon kniekousjes (en andere kniekousen ook) zijn oké zolang je ze onder een lange broek draagt uiteraard! Onder een rok zijn ze absoluut not done! Maar hip of cool zijn ze niet... althans niet volgens mijn dochter.
Nu moeten die dingen natuurlijk ook gewassen worden... maar die stop ik in zo'n speciaal waszakje zodat ze niet in de ingewanden van mijn wasmachine afdwalen. In de droogkast kunnen ze nergens verdwalen, dus dan gaan ze uit het zakje. Kijk en precies daar gaat het dus nu en dan eens fout...

Karel is overlaatst gespot met een sok aan de kap van zijn jas (velcro). 't Manneke liep zeker al twee dagen rond met die sok op z'n rug en niemand had erop gelet. En die erop gelet had, had gezwegen. Nu, die vindt dat niet erg. Hij kon er hartelijk om lachen.

Paulien verloor tijdens het hardlopen op school een nylon kniekousje uit haar sportbroekje. Dat was daar blijven hangen door statische elektriciteit... De juf hield het kniekousje op en vroeg of het van iemand was en het bleek helemaal van niemand te zijn... Zo ONcool mam! Zo GENANT!

En vandaag schudde mijn ventje een sok uit de mouw van zijn fleece trui. Hoera! Nog ééntje die z'n maat nog terug zou zien!

Ik ga het anders beginnen aanpakken. Ik steek het waszakje met de sokken van eerste keer in de droogkast. Dan blijven die dingen tenminste bij elkaar en gaan ze zich niet verstoppen in sportbroekjes, jassen en fleece truien om er dan op de meest ongepaste momenten uit te glippen... Tong uitsteken

22:29 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

ken dat ook, van die eenlingen, niet te begrijpen waar die verdwijnen, en ook van die nylonsokjes, moet ik voor iedereen verzwijgen en verstoppen dat ik die draag, ze denken als Paulien : zo ONcool !

Gepost door: omamoetje | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Oooooh het mag dan wel ONcool en zo GENANT zijn , maar ik heb hier gewoon de lachkrampen!!! Ik zie het zo voor mij!!!!!! Woehhahaaaaaa!!

Gepost door: inge | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Whoehahahaaaaa !!! Vooral Paulien zal wel 'not amused' geweest zijn,

Gepost door: Geert | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Hahahaha... The big question is nu: Zul je dat éne kniekousje die bij de turnjuf beland is persoonlijk ophalen en riskeren nog meer ONcool te zijn. Of leg je je er bij neer en weet je dat er zeker één eenzame sok nooit meer zijn maatje zal terugzien snif...

Gepost door: Jessica | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Heel vervelend die velcro aan kledingstukken. Ik had dat aan mijn vest en eender welke pullover bleef er aan haken als ik hem aan deed.
Nu doen ze ook meestal velcro aan de slabbetjes van de kinderen. Nog zo iets! In het begin was ik bang dat de kleine zijn haar daar in vast geraakte. Nu hangt er om de keer een slappetje aan mij of aan het kind.
Gelukkig kon jou zoon er hartelijk om lachen. Jongens zijn toch heel anders dan meisjes hé.
Mijn dochter heeft drie dochters en daar is die sokken toestand zo als bij jou. Als ik nu en dan eens hielp om ze bij elkaar te krijgen. Toch vermoede ik dat er soms wel een paar tussen zat waarvan de een iets verkleurde of iets warmer gewassen was geweest. Dat maakt ze dan verschillend.
Haar probleem zijn ook de maten. ieder meisje zou wel zijn eigen sokken in een aparte zak moeten steken.
Enfin ik ben alleen de mémé en moei mij niet graag in het gezin van mijn kinderen.
Groetjes Bientje! (Ik moest weer eens kijken, kan het maar niet uit elkaar houden Bien of Jien ;-))

Gepost door: emmy | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Ik reageerde hier daar straks maar zie niets staan ?

Gepost door: emmy | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Hey Bientje
Als t allemaal dat maar is hé!
Ik heb hier ook zo'n stapel kousen , ken helemaal uw probleem!
K heb me een kriek gelachen met je verhaal en lachen is gezond, dus
bedankt hé Bientje!
liefs
Christa

Gepost door: christa | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Zoooo herkenbaar. Ik heb echt genoten van dit stukje! Hilarisch. ik zie jouw kinderen al rondlopen. Ik zou door de grond zakken van schaamte in hun plaats. Inderdaad not cool en not done! Maar wel een heel leuk stukje leesvoer!!!

Gepost door: Dolinneke | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Gisteren deed ik de strijk en ik ben zeker 20 enkele kousen tegen gekomen in mijne wasmand. Die stapel blijkft maar groeien en ik vraag me dus af waar in godsnaam die 2de kous telkens is? Van Moonray kan ik dat wel begrijpen, hij heeft dan ook de meeste enkelingen! Maar Bart gooit ALTIJD 2 gelijke kousen in de was ... waar is dan die 2de kous in godsnaam? Ok, ik moet toegeven dat ik niet durf te beweren dat er vaak maar 1 kous van een paar in de was gaat en dus in de droogkast. Maar als ik dan een nieuwe machine moet wassen dan zou toch die 2de daarin moeten zitten? Of toch minstens in die derde machine? Nu ja, het blijft een misterie die kousen.
Maar aan kappen van jassen of in fleectruien of nog erger in sportende sporbroekjes? Neen, zo erg heb ik het nog niet voorgehad ;)

Gepost door: patsy | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

onlangs liep ik in de Aldi en er was één van die tijdelijke 'aanbiedingen': sokken met drukknopen. Gewoon aan elkaar klikken alvorens ze de wasmachine ingaan. Heb nog staan twijfelen maar ik heb echt geen zin om dat zelf te gaan doen met een ander zijn sokken. Vind het al 'erg' ;-) genoeg om bezwete sokken (van een ander dus...) te moeten binnenstebuiten keren. Het ging hier uiteraard over de gewone (mans-)sokken en niet over die nylontjes... Die stop ik al jaren in een zakje in het wasmachine (zo ook lingerie...) maar stop die dingen nooit in de droogkast. 'k Weet niet waarom, maar zelfs in het zakje drogen gaan die dingen nog (sneller) kapot. Ik hang ze dus gewoon over de verwarming te drogen. Gaat ook snel en m'n sokjes houden langer stand.
Grappige toestanden daar met de sokjes... leuk!

Gepost door: lucretia | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Hoi zusje!
Hilarische toestanden daar met je sokken én zeer ONcoole nylonkousjes! Zusje, zusje toch! Wat zullen we hier nog allemaal lezen! ;-)))
Groetjes!

Gepost door: lena | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

ow ow ow, hahahahahaha :D ik zie het zo al voor me, hahahahahahhaa :D:D bijna zo erg als ik die mijn onderbroek verloor langs mijn broekspijp, hahahahaha :D

Gepost door: Blah | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

Bientje,
ik wist niet dat nylon kousjes zou ondeugend konden zijn.
Grtjs !

Gepost door: Fluwijn | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

Hahahaa...die Paulien...zo ONcool! hahahahaa! Heb dat ook wel geregeld, dat er een sok of een onderbroek uit een mouw van een trui komt als ik ze van de waslijn haal..hahahahaa eerder een onderbroek want van een sok zou ik me bij het ophangen al afvragen waar de tweede gebleven was! Ik raak die zelden kwijt..en draag zomer en winter zélf ook sokken..heb nu lekkere warme thermosokken aan!
Sokken met een drukknoopje eraan Lu'ke?...wat verzinnen ze nog zeg!! :-)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

Toen ik het las schoot ik in een lach.Bij mijn schoondochter is het een en al chaos met sokken.Ze heeft een wasmand speciaal voor sokken die ...onpaar zijn. Ik heb haar nog geholpen om toch maar die pare(hahaha) sok te vinden. Maar ja het is zoals je zegt ,als je dan eens zelf gaat kijken in de slaapkamers dan vind je gegarandeerd wel op de meest gekke plaatsen een achtergelaten sok.Ik geloof dat de kinderen ermee jongleerden ,want hoe verklaar je anders dat je een sok vindt op de kleerkast!

Gepost door: magda | 22-12-10

Reageren op dit commentaar

:-D Hoe doen jullie dat toch allemaal, die kousen laten verdwijnen. Heb dat nog nooit voorgehad. Gelukkig maar zo te lezen. :-)

Gepost door: Nana | 23-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.