14-11-10

Mijn klein ventje wordt groot...

Aan alles begin ik te merken dat Karel écht wel groot wordt...
Aan zijn uiterlijk, zijn gedragingen, zijn gevatte antwoorden,...
Ook de Sinterklaasmysteries zijn ontrafeld.

Het speelgoed wordt 'te klein' en de interesse verleggen zich.
Dus heeft mama heel wat van het 'te kleine' (lees: niet meer interessante) speelgoed, van zowel broer als zus, op het internet gezwierd en met succes verkocht. De opbrengst gaat integraal naar degene van wie het speelgoed was. Bij twijfelgevallen wordt de opbrengst gewoon in twee gedeeld.
En met de opbrengst worden nieuwe dingen gekocht.
Maar ik wijk af! Karel wordt dus groot...

Hij wil z'n haar laten groeien.
Geen gemakkelijke en goedkope tondeuze-oplossing meer voor mijn jongste, maar een mooi snitje door de kapster zodat het mooi kan groeien. Justin Biebertoestanden. Stoer
Elke morgen staat hij voor de spiegel met de kam in aanslag, iets waar hij vroeger totaal geen interesse voor had!

Ik mag niet meer blijven tijdens de breakdance lessen...
Erg hé? Dan heb ik eens de kans om daar op mijn gemakske van mijn tasje koffie te zitten genieten van al dat jong geweld...
Maar ons meneertje heeft me duidelijk gemaakt dat hij zich niet kan concentreren als ik daar zit. Dus doe ik boodschappen ondertussen! Knipogen

De Geotraxtreintjes hebben plaats gemaakt voor modelbouwtreinen in HO-schaal. En de papa is uiteraard ook enthousiast!
Maar zo'n HO treinbaan heb je niet op één twee drie en ik wil zoveel mogelijk stimuleren dat er ook dingetjes zelf gemaakt gaan worden en dat niet alles voorgekauwd gekocht wordt!
Ik ben daarnet foto's gaan nemen van z'n treinbaan op zolder en deed er fantastische ontdekkingen.
Ik hoef dus helemaal nog geen schrik te hebben dat zijn creativiteit verloren zal gaan! Tong uitsteken

treinen.jpg


Commentaren

Takjes worden boompjes zei meme dan ...

Gepost door: Jientje | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

bientje , hij wordt groot, maar ik weet al dat elke leeftijd zijn charme heeft,
genieten van elk moment zou k zeggen, zijn inspiratie aanwakkeren en creativiteit, t is de wereld ontdekken, en ineens besef je op een dag, ze zijn groot, ze zijn volwassen en ook dan ligt er nog zoveel moois in te verschiet, zoals mijn zoon, vroeger moest ik niet staan kijken als hij voetbalde, nu hij zeventien is doet hij alsof ik niet moet gaan kijken tot ik één keer niet ga, ik ben nu zijn grootste fan en hij toont dat hij mij nodig heeft, net zoals die andere twee die eerst grootmoedig op eigen poten gingen staan maar dan bellen naar hun mama omdat ze ze echt nodig hebben, wees gerust bientje, je belangrijkheid en je rol zijn nog lang niet uitgespeeld :-)

Gepost door: christa | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Hahaha, straks zijn er twee kinderen ten huize Huisjeweltevree waar je grijs van wordt. Ge zijt nog niet aan de nieuwe patatten, gelijk ze zeggen. 't Wordt dus stilaan anders, maar ook spannend en leuk. Meestal toch :-DD
En Karel met lang haar, dat kan ik mij alsnog niet inbeelden. Hij is echt wel jong om voor de spiegel te staan, of is het alleen om de lengte van zijn haar te checken ?
En wat Justin Bieber betreft, als hij die achterna gaat, dat hij eerst begint met de bankrekening. Als hij zich na enkele tijd mocht bedenken, dan hebben jullie toch al dát :-))

Gepost door: Geert | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

wie speelde der al het meeste mee?

Gepost door: marij | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Ehwel Marij, ze zijn al heel de namiddag alletwee spoorloos... hihihi
Ik moet lachen met de woordspeling: 'spoor'-loos is dus niet écht het woord!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 14-11-10

jaja kleine kindjes worden opeens groot en dat hou je echt niet tegen.Meestal begint het met het haar .Dat willen ze niet meer gemillimeterd!Dus gebruik de tondeuse maar om de haartjes op jou benen te milimeteren,hahah!
Natuurlijk gaat dat niet meer dat moeder zit te kijken terwijl hij oefent.Ik herinner me dat Kevin geen zoen meer wilde geven aan opa toen die hem aan de school afzette. Als opa 100 m verder wilde parkeren dan kreeg hij wel nog een zoen !! En die haren!! pppphh hij is nu één van die tieners met een coupe waar ze altijd maar hun haar uit hun gezicht slaan ,hahahaha.Maar....hij komt wel aan oma vragen of het niet te lang is ,want dan gaat hij naar de kapper

Gepost door: magda | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

K heb hier gemerkt dat er nog een Christa reacties geeft, wat natuurlijk leuk is voor Bientje maar ook verwarrend, dus schrijf ik Chrissebie, dan weet Bientje Wie is Wie?? Haha, k heb een rijmpje gemaakt!
Mja ik vind die evoluties nu net zooo ontzettend spannend , maar k snap het, eum je voelt wel een steekje in je hart als je voelt dat ze je nu voor efkes niet nodig hebben! Misschien lachten zijn vriendjes omdat jij bleef bij het breakdansen! En "grote " jongens worden niet graag uitgelachen als "moedersleppen" of kweet niet hoe jullie dat in brugge zeggen????
liefs
chrissebie

Gepost door: chrissebie | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Karel met lang haar??? het moet niet gekker worden hoor! hahahahahahaa!
Zag net een klein achterneefje van mij sinds lange tijd en die had ook ineens lang haar..stond toch wel errug leuk hoor...het zal Karel ook vast super staan!
Het oliebolletje wilde juist z'n kuifje niet meer, dat ardnas nu juist zo leuk vond...zo willen ze op een gegeven moment tóch hun eigen zinnetje hè!
En ik twijfelde er al niet aan dat Karels creativiteit verloren zou gaan hoor...dat kán gewoon niet, dat zit er in en gaat er nooit meer uit! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Zij zijn eigenlijk véél te rap groot! Maar zo hoort het. Al doen ze nog als volwassen en denken ze het ook te zijn, toch blijven ze onze kleine schatten.
Leuk dat hij er aan dacht die verwitteging te zetten "Nergens aankomen". Vooral niet denken aan opruimen hé mama!

Gepost door: Emmy | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Nog even en hij brengt zijn eerste liefje mee naar huis en dan zijn die treinen allemaal voor papa alleen. ;-)

Gepost door: Nana | 15-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.