03-10-08

Parijs - het verhaal achter de foto.

Jaaaaa! Beloofd is beloofd!
Maar eerlijk is ook eerlijk want voor een leuk verhaal heb je toch wat tijd nodig.
En moet je bovendien goed gezeten zijn, anders haakt die muze van mij al snel af hoor!

Het verhaal achter de foto in Parijs, een beetje het vervolg op één van de vorige postjes over Parijs.

Chocolatchaud

Onze namiddag liep ten einde en we wilden onszelf nog eens verwennen met een warme chocomelk met een grote toef slagroom erbovenop.
Je weet wel hé, zo ééntje waarbij het topje van je neus in de slagroom begraven wordt bij de eerste slok.
Heerlijk!

Dus haalde ik mijn beste Frans boven en vroeg trois chocolats chauds à la crème fraîche.
Die mens bekijkt me heel raar en zegt 'Vous êtes sûr mesdames? De la crème fraîche sur votre chocolat chaud?'
Crème fraîche op jullie warme choco? Ben je zeker? Op een stukje zalm wil ik dat wel doen voor jullie, maar op je choco? Hmmmm.
Oké zegt hij plots, jullie krijgen jullie warme choco met crème fraîche!
En hij stapt met een grijns van zijn éne naar zijn andere oor naar binnen.
Ondertussen zitten we met zijn drieën wat onrustig te draaien en ons af te vragen wat we nu toch in Gods naam verkeerd gezegd hebben.
In 't Vlaams is slagroom gewoon crème fraîche, punt uit!
Maar in 't Frans dus duidelijk niet? Hmmm.

Even later komt onze beste man terug met drie lauwe poederchoco'tjes en een potje crème fraîche of verse room.
't Was meteen duidelijk dat crème fraîche geen crème fraîche is in 't Frans, maar geen van ons drieën kon dan wèl op het juiste woord komen.
En onze ober wou duidelijk geen hulp bieden, die vond de hele situatie verschrikkelijk plezant.
Ah, we hebben z'n mondje nog doen openvallen.
We hebben namelijk onze zakjes suiker uitgestrooid over het potje room, eens lekker geroerd, geproefd en 't leek net een Petit Gervaistje.
En dan hebben we hem gevraagd een foto te nemen van ons...
Hoofdschuddend heeft hij dat gedaan.
Drie zotte vrouwen die een potje zure room zitten uit te lepelen, je zal het maar meemaken!

En het woord is Chantilly!
Dat voor het geval jullie ooit op vakantie in Frankrijk een warme choco met slagroom willen. winking0009

Commentaren

Hahaha!! Hij zal gedacht hebben: "Man man man, wat hebben ze hier weer losgelaten! En ze willen dan ook nog eens op de foto!" Hahahaha!! Typisch verhaal weer hé!!
Groetjes!!

Gepost door: lena | 03-10-08

Reageren op dit commentaar

zijne dag was goed maar met wat suiker was het toch lekker
maar inderdaad nietske voor in onze chocomelk
we hebben het toch gehad hé die dag , mooi weer leuk gezelschap
wat moet ne mens nog meer hebben
op een zonnige zondag in Parijs ???

Gepost door: marij | 03-10-08

Reageren op dit commentaar

Hmmmmja die Franse benamingen voor room zijn dan ook inderdaad zéér verwarrend! Zo is er ook bijvoorbeeld ook nog crème épaisse en dat zit dan zo ongeveer qua smaak tussen gewone en zure room! Mja, Chantilly dus, maar da's dan inderdaad de gezoete soort voor op patisserie! Ach, jullie zijn toch op je pootjes terecht gekomen? Een onuitwisbare indruk hebben jullie weer gemaakt, hihihihi!

Gepost door: Jientje | 03-10-08

Reageren op dit commentaar

Tuurlijk!! Dat wist ík zelfs! hahahahaha! Hoewel ik eerlijk moet toegeven, dat toen we de eerste keer een ijscoupe van de kaart bestelden ergens, we dachten dat de 'chantilly' dat bij de beschrijving stond een wafel was! hahahahah! Maar sindsdien weet ik dus wél wat chantilly is. Ik wist tot voor kort nou weer niet dat jullie slagroom crème fraiche noemen...dat is bij ons ook zure room. Verwarrend hè! hahahahaha! Maar die man zal wel lol hebben gehad om die drie zotte dozen inderdaad! hahahahaha!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 04-10-08

Reageren op dit commentaar

Bientje Haha, hoe ist mogelijk... nu ja, tis menselijk, Chantilly zal ik eigenlijk nooit vergeten, omdat ik het sowieso altijd bestel bij een cremmeke, maar ik vind het op zich een heel mooi woord... je moet er bijna van zingen. lol
Ik wens je een fijn weekend toe met een dikke knuf erboven op.
xxx

Gepost door: boogie | 04-10-08

Reageren op dit commentaar

et oui madamen ou de la crème fouettée hihihi
ik had zo eens bij de bakker een " suisse" gevraagd euhm zie die madam was da???
eh wel zijn noemen dat un escargot! hihih wie vraagt er nu een slak bij de bakker
hahahahaha
fijn weekend bientje

Gepost door: callemie | 04-10-08

Reageren op dit commentaar

Bientje, Ik ben hier even komen bijlezen. Ik had te doen met dat zielig standbeeld in Parijs. Maar misschien was hij niet zo zielig. Misschien had hij ook zin in een warme Choco met slagroom en was hij gewoon diep aan het nadenken omdat hij niet op dat woord kon komen.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 04-10-08

Reageren op dit commentaar

@ Piet Ah welneeee....een man met zó'n klein dingetje heeft ENORME hersens...die hoeft echt niet zo diep na te denken over een woordje hoor! woehahahahahhahahahhahhahaa!!!

Gepost door: mizzD | 04-10-08

Reageren op dit commentaar

Bedoel je nooit bij Max... of zelfs nooit in Gent??? oooooh than shame on you indeed !!! :-)

Gepost door: mizzD | 05-10-08

Reageren op dit commentaar

Kom je even een fijne zondag wensen. Het is hier vandaag echt het weer om van een warme choco met.... te genieten.
Groetjes.

Gepost door: anita-angèle | 05-10-08

Reageren op dit commentaar

hahahahahahah! zaaaalig die misverstanden en eigenlijk was die ober in superform, ipv jullie te helpen (alsof hij niet wist wat jullie bedoelden), neenee, die mens zag er direct de humor van in, hahahahah!
btw: ik ben in behandeling hoor voor die achterkant. Maar 't zal nog even duren voor alles in orde komt :D

Gepost door: Blah | 05-10-08

Reageren op dit commentaar

Oooooh... dus tóch alleen niet bij Max...ik dacht al! Nou...dan weet je als je in Gent bent, waar je moet wezen hè! :-)
x

Gepost door: mizzD | 05-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.