01-11-07

London - Eerste verslag MizzDstijl.

Terug naar London en de zussen!
Het is hier deze week al zo hectisch geweest dat het verslag van onze trip naar London zo een beetje op de achtergrond is geschoven...

De eerste dag van onze trip zijn we bij aankomst in London eerst ons hotel gaan opzoeken om er onze spullen kwijt te kunnen. We konden jammer genoeg nog niet inchecken om ons wat te verfrissen en iets anders aan te trekken, maar dat hebben we opgelost in de toiletten in de lobby.
We waren namelijk alle drie gekleed om Siberische temperaturen te doorstaan en het was 15 à 16° in London... en in de metro heb je al helemaal geen lucht!

Covent Garden

Ons hotel lag in de buurt van Covent Garden en daar zijn we dus eerst naartoe gegaan. Zoveel leuke winkeltjes en stalls! Je kunt daar uren rondslenteren, voor we het wisten was het alweer half vier in de namiddag en hadden we het gevoel dat we nog helemaal niets van London gezien hadden. 

Aanvankelijk vonden we het ticket voor de hop-on hop-off bus nogal prijzig (19£ per persoon), ook als krijg je er een gratis rondvaart op de Thames bovenop.
Dus namen we het goedkope alternatief, de stadsbus. Bus nr. 15 van the Strand naar the Tower Bridge zou de beste zijn, dus wij daarop helemaal vanboven, klaar om fotootjes te schieten.
Wel, ik moet zeggen, dat is een tegenvaller! Je weet niet wat je passeert want er wordt geen uitleg gegeven, de bus schokt en schudt, dus fotootjes schieten zat er al niet in...maar hij bracht ons wel van the Strand naar the Tower Bridge! Vandaar zijn we dan rond half zeven teruggekeerd naar ons hotel.
Ons hotel was een meevaller!
Zeer centraal gelegen, goeie bedden en zeer vriendelijke bediening.

Picadilly CircusPicadilly Circus2Vrijdagavond zijn we nog met de metro naar Picadilly Circus geweest, blijkbaar dé uitgangsbuurt van London.
Er was een massa volk op de been en Picadilly Circus zag er totaal anders uit dan bij daglicht! Per toeval (hoe kan het anders met ons) zijn we in China Town terecht gekomen waar we dan maar besloten een hapje te eten.

Chinatown


chickennoodlesoupDat is dan een beetje tegengevallen voor ons Lena.
Zij had boiled chicken noodle soup besteld.
Die Chinezen hadden er niet beter op gevonden dan een vette kip op zijn geheel te koken, die dan met een tuinschaar in hompen te knippen waardoor de beentjes zo lekker versplinterd tussen het vlees zaten en dat tussen de plakkerige noedels te serveren met stokjes en een Chinees lepeltje...
Jientje en ik hebben ons wijselijk zeer gedeisd gehouden... niet te veel commentaar en geen fotootjes dus van het kippengevecht dat toen is gevolgd of van het arme slachtoffer in oorlogskleuren.
Had die arme Chinees toen na het eten op Westerse wijze gevraagd of het gesmaakt had, dan had hij waarschijnlijk de hele handel tegen zijn oren gekregen.

Het verslag van de rest van de trip is voor een volgend postje, want dit hier wordt echt te lang! De leukste en spannenste dingen zijn eigenlijk op zaterdag gebeurd, dus...

...terugkomen is de boodschap!

Commentaren

Ik krijg veel te veel eer... elke keer 'mizzdiekes' of 'mizzDstijl'...er zijn hórdes bloggers die zulke verslagen maken hoor! :-))) ( maar ik ben stiekem natuurlijk wel weer beretrots hahahahahahahhaa!)
Coventgarden...heerlijk daar hè! En Piccadilly 'savonds...tuuuuurlijk! Met die enorme lichtreclames! ( hoewel Leicestersquare ook leuk is!)
Dat verhaal van dat eten...ook heeeeel bekend! hahahaha Wij gingen eens met z'n vieren uit eten ( 5e zus was toen nog niet mee)...oudste zus en ik hadden een heerlijke steak&kidneypie...de andere zussen wilden vis...en wat ze kregen bleek één of andere melige visbal te zijn...waar vervaarlijke graten nog inzaten ook! whahahahhahahahaa! We hebben het er nóg weleens over! whaahahahahhahahhahahahaahaa!
Mooi verslag, leuke foto's...kom zéker terug voor het vervolg! :-)))
Liefs.

Gepost door: mizzD | 01-11-07

Reageren op dit commentaar

het zag er tot nu toe al heel leuk uit, ik verlang naar meer!
en wat is er mis met een gekookt kippetje?lol
greetz vaik

Gepost door: vaik | 01-11-07

Reageren op dit commentaar

4 dagen cocoonen... en dan kruipen jullie als vlinders weer tevoorschijn hè! :-)))))
Die tuin is nog niet klaar...had nog véél te weinig heiplantjes gekocht! Komt nog wel...en ik stuur jou nog nieuw klaprozenzaad...was het effe vergeten, maar het gaat komen. Verdikke...het moet en zal een mooie oranje bloemenzee worden daar in Brugge! hahahahahahahhahaaa!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 01-11-07

Reageren op dit commentaar

Hoi zusje!! Je hebt dat heel goed geschreven! Ik geloof dat het nog een tijd zal duren eer ik me nog eens aan een kippesoep durf wagen hoor!! En ik at dat (voordien) nochtans graag!!
Groetjes!!

Gepost door: lena | 01-11-07

Reageren op dit commentaar

je raadt het nooit, maar met chinezen in londen hebben wij ook al rare stoten meegemaakt!
zoals een loempia bestellen en alle ingrediënten afzonderlijk in pottekes krijgen en de loempia zelf moeten maken, ... lol verzekerd, ...

Gepost door: ann | 01-11-07

Reageren op dit commentaar

Het is erg smakelijk om te lezen, dus de boodschap was voro mij niet nodig, terugkomen doe ik toch wel!!!!!

Hihi. Fijne vrijdag, liefs

Gepost door: Suus | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

Hallo Ik maak ook altijd graag een uitstapje naar England...maar wat mij altijd tegenvalt is het eten. In mijn ogen kan een Engelsman niet koken...lieve groetjes

Gepost door: Yolanda | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

:-) jullie hebben er echt van genoten !!
heb een antwoord gezet op je vraag op je forum
hopelijk helpt het je al vooruit
fijne dag nog verder Bientje
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

Bientje, Uit eten gaan in Engeland, is altijd een avontuur. Je weet nooit op voorhand wat je te wachten staat. Altijd is er wel iemand aan tafel die het slachtoffer is van één of ander misbaksel.
Ik heb genoten van dit mooi verslagje in MizzD-stijl en ik kijk al uit naar het vervolg.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

:-) een mailtje gestuurd in verband met je probleemke
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.