17-09-07

Spinnekoppen - het vervolg.

Zaterdagmiddag was ik één van mijn klimmertjes aan het spuiten met insectenverdelger omdat het werd opgevreten van de beestjes, toen ik plotseling bijna oog in oog stond met een monster van een spin van zéker 3 cm groot.
Ze hing midden in haar prachtige web een vlieg te vermoorden.
Ik heb een paar keer goed geslikt, want ik heb een panische schrik voor spinnen, en ben om mijn digitaaltje gelopen. Gelukkig heeft dat ding een zoomfunctie hé, anders zou ik het niet aangedurfd hebben!

spin1
spin2
spin3
spin4

Bangelijk hé!

17:30 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (18) | Tags: spinnen |  Facebook |

Commentaren

EEN GOEDE 41 is zomer en winter goed! ;-)

Gepost door: ANN | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Hier zitten er dikwijls van die grote zwarte spinnen in de douche! Soms lopen ze zelfs in de living rond. Jakkes! Maar gelukkig heb ik nu Viggo! Hij is dé spinnenpakker bij uitstek. En je zult ook nog niet teveel pootjes terugvinden. En deze week met drie poezen in huis zal er zeker genenen spin moeten rondlopen! Ik heb gehoord dat mama nog niet helemaal vertrokken is en dat je al aan het inbreken was? Vele groetjes en tot morgen xxx

Gepost door: Fie | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

en dat ze deze ..... dingen eten in afrika , geef mij maar frietjes of een lekker pizzaaaaaaaaatje

Gepost door: marij | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

bientje...goede avond... wel wel...wat heb ik hier een boel moeten bijlezen, na zo'n lang verblijf in het kabouterbos ! prachtig...zeker en vast...en wat die spinnen betreft...het is het seizoen hé...en deze spinnen zitten buiten en laat die maar gerust hun dingetje doen !! Zij komen nu te voorschijn om nadien hen te verbergen en veilig voor hun nakroost te zorgen en...ze zijn nuttig !! Binnen...vooral in het bos...durven er wel eens andere soorten te voorschijn komen en hoe kleiner hoe gevaarlijker...En de beste remedie....wij nemen de stofzuiger en zuigen ze op...en alles is opgelost !!
Maar vooral niet vergeten....zij horen bij de natuur...dus niet schrikken voor deze soort...ze zien er gevaarlijk uit...maar vangen ook onze lastigaards....nog een gezellige avond....groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

jakkes Die in mijn haar was ook zo'n reus, wel een vette zwarte met lange poten...
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Inge | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Moet ook van die beesten niet weten, het precies of ik word daar door aangetrokken, heel waarschijnlijk omdat ik d'r bang van ben.

Gepost door: Wendy | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Amai zusje, ben je in de leer geweest bij Klaproos? Mooi gefotografeerd hoor, je kan echt niet zien dat je stond te bibberen!!

Gepost door: Jientje | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Aiiii! Kan merken dat ik een druk weekend heb gehad...moest zowaar hier van alles bijlezen! Maar dat heb ik nu gedaan...over Kasper, die ouwe zot! hahahaa! Axel is ook zo...slaapt nooit rustig als de baas er een weekend niet is...en als ik er niet ben, is ie niet naar boven te krijgen 'snachts! :-) Het is hier maar een kleine kudde, maar bij elkaar houden zal ie het hè! hahahahahhaaa!
Je blogje bestond 300 dagen...euhmmm...wist je niks te posten? whahahahahahhhhhaaaa! Over 65 dagen kom ik je feliciteren hoor...nee correctie, over 63 dagen nu! :-)))) ( en hopelijk heeft Paulien dat postje niet gelezen en gaat ze dus niet beginnen over een verhoging van het honorarium hè...hahahahhahahaa!)
Spinnen....ik krijg er enorm de kriebels van...binnen! Als ze zo buiten in een webje hangen...ach, zolang ik er niet met mijn hoofd per ongeluk in zit...ze doen maar! hahahahahhahaa! Maar straks...als ze ineens met z'n allen lekker naar binnen komen en ik hoor dan 's avonds ineens keihard trippelende pootjes op het laminaat...brrrrr...dan zit ik meteen met m'n voeten op de bank hoor...gadverdegadverde! :-)))
Lieve groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Bweikes Bientje !!!! Wat ne joekel ... !
Eikezeg , ben daar ook niet zo tuk op zenne ... Eikebweikes ...* puuuuuuuuuuuccccht *
En klaverke heeft haar schermpje ook effe bespoten ... Voila sé ;-))))
Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaai ... :-))))

Gepost door: klaverke | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

vies he... ik heb er vanmorgen ook eentje gevangen.....zo eentje met keilange poten.....als ze stilzitten gaat het nog...maar als ze bewegen.....er een foto van nemen zou ik niet durven....stel je voor dat ik een griezeltje krijg en het toestel laat vallen....

Gepost door: joelle | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Hihihihihihiiiii! Ons kent ons hè! hahahahahahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Ugh...jakkes Bientje ik vind dat mooi als ik van binnen naar buiten kijk....maar fotograferen, zo dicht ? No way !!!
Wat jouw opmerking betreft ivm de handboeien : ik denk dat diene gast gaan lopen was hihihihihi..Krijg dat zeg, op uwe eerste avond samen...een stel handboeien hihihihihihihi...wij hebben daar plezier gehad !
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Bientje, Kijk, dat is nu één van mijn stokpaardjes. Ik probeer al m'n hele leven mensen ervan te overtuigen dat spinnen helemaal niet bangelijk zijn.
Als je goed kijkt in je tuin, dan zul je merken dat er deze tijd van het jaar wel honderd van die spinnentjes zitten. Zij ruimen al het ongediertje op, zodat jij niet meer hoeft te spuiten met insektenverdelger. En daar worden je klimmertjes ook beter van. Toch vriendelijk van die spinnetjes, hé ?
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Ongedierte palmt bloggenland in Wat een prachtige fotoshoot ! En wat een supergrote spin ! Een spin in actie dat had ik nog nooit gezien dus bedankt voor je bijdrage aan mijn natuurkennis.
En nadat de spin de vlieg had vermoord heb jij dan de spin vermoord?
Oh ja vanmorgen liep er hier ook zo'n reuzegrote spin over de keukenvloer. Hij had wel niet zo'n groot lijf als deze van u maar wel van die superlange poten.
Ik denk dat de spinnen en ander ongedierte bloggenland aan het inpalmen zijn.
Greetz,

Gepost door: Jess | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

Ik vind het zulke vreselijke NIET-fijne beestjes....

Jak.
Fijne dinsdag, liefs

Gepost door: Suus | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

Oepsie... Karel in de droogkast...krijgen we daar ook foto's van?? hahahahahahhahaa!
Mijn regenjas is eigenlijk m'n gewone jas...die draag ik zomer en winter ( swinters met een fleecevest als voering)...dus die moet wel goed zijn! En die kan ik zéker niet ergens laten hangen!!
Doeidoeiiii!

Gepost door: mizzD | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

:-)))
je zus heeft gelijkt bientje,
ik was zó vreselijk bang van spinnen...
"jarenlang"maar ik begin steeds meer het mooie van een spin te zien,
droomde zelfs dat ik er een aanraakte...
en echt bientje ik was een gillende keukenmeid al shet om spinnen gaat :-))
het is zaak je angst te overwinnen..
angst is een rem in je leven..
da's niet goed...

kom geef je hand dan lopen we samen door een spinnenpaadje en trap ik de webban aan de kant voor je:-))
zie je wel... het werkt :-))

alweer een stap vooruit:-))

super:-))
groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEk ik kan er zelfs ni naar KIJKEN hè, bweiiiik zo viessssss!!!!!!! mijn haar staat al recht, ik heb met spleetoogjes verder gescrold naar beneden, bah bah bah, zo viessssssssssssssssssssssss!

Gepost door: Blah | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.