06-08-07

Misschien hoorden jullie het al?

Zaterdag heeft de NMBS 21.000 reizigers naar de kust gebracht!
Drie daarvan waren wij, mijn twee kids en ik. Vier andere dames waren al eerder gearriveerd en wachtten ons op in Blankenberge.

Ooit heb ik gezworen nooit meer met de auto naar zee te gaan.
Ik weet het, ik heb maar een pralinedoos, maar het beste zou toch nog zijn als ik het kon opplooien en in mijn zak steken!
trolleyMaar met de trein wordt het zo'n gesleur hé, want je wil een koeltas met drankjes mee, voor elk een grote handdoek, wat schopjes en vormpjes voor het zandkasteel, een sterker ijzeren schopje (of liefst nog twee!) om diepere putjes te graven, een pull voor tegen dat het wat kouder wordt, een boek voor de mama,...
Je ziet het zó voor je hé, de pakezel die arriveert op het strand, uitgeput en met afhangende armen én met twee frisse kids die zandkastelen willen bouwen! Pffff!

Wel, daar heb ik dit jaar iets op gevonden! Ik heb een enorme koeltastrolley op de kop kunnen tikken, met allerlei handige zijzakken en zakjes. En daar zit àlles in: de pullovertjes onderaan, in het midden een koeltasje met drankjes en wat versnapering, daarboven de handdoeken en in de grootste zijzak de twee grote ijzeren schoppen. Zonnebrillen, boeken, mp3-spelers en andere rommel zit her en der in de zijzakken.
De kids dragen elk een rugzakje met hun strandspeeltjes.
Ik had écht ALLES bij en NIKS geen afhangende armen meer!

 

BlankenbergeBlankenberge! Niet écht mijn idee eigenlijk, maar kom, we pasten ons aan!
Geef mij maar Zeebrugge hoor! De trein stopt daar op het strand, alles is dichtbij, het is er héééél rustig, er is een stranddouche, ... Alleen de zee is wat veraf, maar dat vinden wij niet erg, meer dan pootje baden doen we toch niet.

Blankenberge2Maar zaterdag lagen we als sardientjes tussen al de rest te genieten van het dagje zon dat ons eens in een weekend wordt gegund.
De kids hebben een enorm zandkasteel gebouwd met een beetje hulp van bereidwillige zonnekloppers... en wij hebben weer wat kunnen bijkletsen. 
We hebben het ons dus zeker niet beklaagd!

zandkasteel2

strandP

17:15 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (13) | Tags: vrienden, zeebrugge, kids, zee, strand, zon, blankenberge |  Facebook |

Commentaren

:-) hahahahaha ik zie ja daar al lopen al pakezeltje :-)
gelukkig is dat nu verleden tijd :-)
druk is het steeds als het zo'n prachtig zomerweer is hé
maar jullie hebben er toch van genoten en da's het belangrijkste hé
fijne dag nog verder Bientje
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

Zeg Bientje ... je moet de volgende keer De Panne is uitproberen. Het strand is er héél groot en breed en je hebt er prachtige duinen waarin je je kan terugtrekken. En de trein ... ? Die stopt in Adinkerke, net aan Plopsaland ... ;-)))
Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaai ... :-))))

Gepost door: klaverke | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

fun zo te zien op het strand, maar druk, druk, druk, niets voor mij dus. geef mij maar ons lekker zonnig terras thuis. maar dat mocht ook niet zijn want ik moest werken.
leuke oplossing voor het vervoeren van de strandspulletjes.
greetz vaik

Gepost door: vaik | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

Hihi, van toeristen in eigen land gesproken!!
Het was zeker heel leuk!!

Gepost door: Jientje | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

Oef! Dat ziet er wel heel erg hutje aan mutje uit zeg...zou niks voor mij zijn hoor! Maar als jullie het maar naar je zin hebt gehad hè! Ik heb voor m'n wandelweekend ook een tas op wieltjes gekocht...niet om mee te wandelen natuurlijk he...maar om mee te reizen! Het lijkt me heerlijk handig ! :-)
Groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

Blankenberge is mijn ding ook niet echt. Geef me dan maar Nieuwpoort. Daar is nog lekker veel plaats en moet je niet op rijtjes zitten.
Maar ach, als de kinderen het leuk vinden, zijn we ook blij, he.

Gepost door: els | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

Dag Bientje;-) Ik ga altijd met de auto ! Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb 9/10 chance met het parkeren !
Maar dat sleuren ken ik ook hoor ! Ben ooit 1 keer met de zoon met de trein naar de zee geweest, nooit meer ! En toen die groot genoeg was, gingen de beestekes mee en dat was nog erger ! Een paraplu, want de dames konden niet goed tegen de zon, een drinkbak, water, speeltjes, handdoeken want de dames vertikten het om op het zand te liggen en anders was ik gegarandeerd de mijne kwijt;-))) Zo'n ding om in het zand te draaien waaraan de lange lijnen bevestigd werden zodat ze niet onverwachts ergens iets stonden te bekijken wat heel intressant was ......heb ik gesjouwd zeg ! Hahahahaha...maar jouw tas lijkt me wel handig !
Ik ben ook een Zeebrugge fanaat;-))) Gezellig daar hé ! Ga daar alle jaren een badpak kopen bij de Chris op de dijk;-))) Jaja, Nicolleke kennen ze daar hihihihi....
Thx voor de hint voor Londen !
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

zeebrugge Hey Bientje

àls we al eens naar de zee gaan is het ook altijd in Zeebrugge, want ik heb idd nog nooit meegemaakt dat ik daar op elkaar geplakt zat, zou het eigenlijk ook niet willen. En we gaan nooit langer dan een uur of 3, want dan heb ik het gezien. Ik las dat je ventje niet mee was? Ewel de mijne gaat ook niet mee, nooit trouwens, ik krijg hem alleen maar mee als het 's avonds is voor een leuke wandeling aan een leeg strand.
De kids vinden het natuurlijk wel top hé! Wij zouden als het mooi weer is eens naar het Strand van Jabbeke gaan, da's eeuwen geleden.

Gepost door: patsy | 06-08-07

Reageren op dit commentaar

O nee.... ik word al moe als ik eraan denk. Niks voor ons.Wij gaan liever buiten het zomerseizoen naar zee. Zijn trouwens ook geen strandligger maar dat kan natuurlijk veranderen met die kleine dreumes die binnen een paar jaartjes met potjes en schepjes wil spelen. ;-)) Groetjes!

Gepost door: nana | 07-08-07

Reageren op dit commentaar

goh ik hou van de zee hè, van de geur, de zoute geur en van alles wat er bij hoort. Maar niet van de drukte. Ik ga nog lieverin de winter naar zee dan in de zomer. Ook op zomervakantie mijd ik volle stranden en parasollekes en het sardineneffect. MIJ zal je daar nooit vinden. OOk niet toen Britt klein was, ik vond en vind dit pure horror :D:D Dat had ik er echt niet voor over :D Maar jij dus wel. Chapeau :D

Gepost door: Blah | 07-08-07

Reageren op dit commentaar

Heerlijk, zo naar het strand, hihi. Ik wilde ook, maar ben blij dat we niet gegaan zijn. Het was superdruk al bij ons Schiedam uit, en dan hadden we er nog 1,5 over gedaan. Terwijl we normaal in nog geen 20 minuten aan het strand zijn.

Hihi... en de pret bij ons voor de deur waren ook superleuk, hahaha... Je had het goed gelezen!!!!

Gepost door: Suus | 07-08-07

Reageren op dit commentaar

Wij waren in Nieuwpoort,ook zalig van het zonnetje genietend..
Mag ook wel is onderhand hé :-)
Groetjes !

Gepost door: christel | 07-08-07

Reageren op dit commentaar

te druk is dat voor mij ook, zo als sardientjes op het strand zitten.... maar onze kinderen vinden dat wel geweldig, dus ja, daar doen we het toch allemaal voor hé ;-)

Gepost door: Oortje | 07-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.