15-06-07

Schoolactiviteiten.

"Mama, waarom kan jij er nooit bij zijn als er iets te doen is op school?
Waarom kan jij nooit eens chauffeur zijn als wij ergens naar toe moeten met school?
Waarom moet jij altijd werken?"

Ja, ik moet zeggen dat ik het soms knap lastig heb met deze vragen. Dat ik soms vreselijk jaloers kan worden op mama's die wél elke dag aan de schoolpoort kunnen staan of op mama's die mee kunnen naar het zwembad om samen met de kleuters te zwemmen.
Of op mama's die leesmama of knutselmama zijn op school!

En ja, ik moet zeggen dat mijn hart soms héél erg zeer doet als mijn kids me dat verwijten, ik heb nochtans het beste met ze voor!

En ja, ik moet zeggen dat ik trouw elke vrijdag met Euromillions meespeel in de hoop misschien ooit eens mijn fulltime job te kunnen inruilen voor een parttime job... wie weet?

Maar ondertussen moeten we creatief zijn en op onze blote knietjes dankbaar zijn dat oma en opa er nog altijd zijn als plaatsvervangers als wij er weer eens niet kunnen bij zijn... of Fie, of tante Lena...

Gisterenavond was er toneelopvoering van Paulien op school... om 16u20!
Ik moet werken tot 17u, dus vergeet het maar!
Maar ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en bij mijn baas gaan vragen om een uurtje vroeger te stoppen... en het kon... als ik dan op vrijdag een uurtje langer zou werken (normaal tot 15u op vrijdag, nu tot 16u dus) en dit zou betekenen dat ik vandaag de kids niet kon afhalen op school (wat ik dan op vrijdag normaal wel kan!).

Aan het blije gezichtje van Paulien te zien gisterenavond vond ze het supertof dat we er waren om te applaudisseren en foto's te nemen van het toneelstukje! Ze zal het vast niet zó erg vinden als oma of opa haar vanavond op school komen ophalen in plaats van mama...

Een stukje uit de opvoering (als het gelukt is tenminste!):

16:30 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (10) | Tags: kids, school, toneel, mijmering |  Facebook |

Commentaren

Hihi, en dat wist ik nu al van mama!!
't Is wel grappig de laatste tijd, ofwel wil mama iets over jullie vertellen, en dan weet ik dat al, ofwel weet ik het al van mama eer je het op de blog zet!!
Die tam-tam hé!!
Jij kunt er al eigen filmpjes op zetten, dat kan ik dan weer niet!!

Gepost door: Jientje | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Het is goed gelukt hoor! Leukkk! Maar je hebt wel een strenge baas zeg...tjonge! Maar je kon dan toch in ieder geval dit meemaken!
Je moet je niet schuldig voelen hoor Bientje....ik ken een heleboel moeders, die alle tijd van de wereld hebben en láng zoveel niet met hun kinderen doen als jij!! Kwaliteit staat boven kwantiteit vind ik hoor! :-)))
En hééé...niks stiekem tussen de gordijntjes...gewoon zichtbaar voor het open raam en ze vonden het allemaal heel leuk om gefotografeerd te worden hoor...op de heenweg dan...terug hadden ze nergens oog voor! hahahahahahhahaaa!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Dag Bientje Al sta je misschien niet aan de schoolpoort. Toch wil dat helemaal niet zeggen dat je tekort schiet voor je kinderen. Volgens mij ben je een goede mama, anders was je niet naar je baas gestapt. Maak jezelf zeker geen verwijten !!! Prettig weekend !

Gepost door: Joke | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan zusje!! Een keer iets dat ons Jientje niet kan!! Leuk hé!!! En moederkloekje, je bent helemaal geen slechte mama hé zeg!!!
Groetjes!!!

Gepost door: lena | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

hallo een slechte mama ben je zeker en vast niet. ik ken het gevoel, mijn dochter kan pas volgend jaar starten met school maar ik heb nu al een slecht gevoel, van ah nee ze moet in opvang. dus ik ken jou gevoel alleen heb ik het al wat te vroeg denk ik. gelukkig hebben we oma's en opa's, daar ben ik ook enorm blij voor.

Gepost door: Wendy | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Wil je aan Paulientje zeggen dat het me spijt dat ik er niet bij was, maar ik kon er niet meer op tijd geraken. Het zag er goed uit! En een slechte mama ben je zeker niet! En ik kan het weten hé! Vele groetjes! XXX

Gepost door: Fie | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Jaja... controlefreak hè, die grote zus van jou! hahahahahaa! Maar jullie zullen nog wel wat kunnen foezelen denk ik! :-)))))
En jij was ongeveer mijn 95000ste bezoekster denk ik! hahahhahahaaa! Thanx kieken...euhm Bientje bedoel ik! hahahahahhaa!
Tok tok tok!

Gepost door: mizzD | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Geeft niks hoor... Vlaamse reus! hahahahahahhaaa!

Gepost door: mizzD | 15-06-07

Reageren op dit commentaar

Bientje, Mama's hebben het niet gemakkelijk in deze hectische tijden. Ik denk dat de kinderen daar wel alle begrip voor hebben. Maar het is altijd leuk als je eens iets kan meebeleven uit de leefwereld van je kinderen hé ?
Volgende week krijg je het nog drukker. Want dan heb je twee blogjes te onderhouden. Ik heb Jientje als een klein voorsmaakje gegeven van wat haar eventueel zou kunnen te wachten staan. Hihi.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 16-06-07

Reageren op dit commentaar

ik weet wat het is... Ik mag me gelukkig wanen dat ik dat nu wel kan. Maar vroeger was het ook altijd moeilijk om aan te horen dat ik nergens kon aan deelnemen. Ik was er ook nooit. Toen Robin opstond dan was ik allang naar mijn werk en toen ik thuiskwam dan moest hij naar zijn bed. De keren dat Christoph alleen voor Robin moest zorgen waren voor mij hartverscheurend. Ik mag blij zijn dat ik vijf jaar de kans heb om dat goed te maken. Ik weet dat als ik terug ben in België ik de draad terug zal moeten opnemen en terug moet gaan werken maar dan is Robin al 12 jaar en zal hij dat beter begrijpen (hoop ik)
Je bent zeker geen slechte moeder daardoor. Je bent er toch op andere tijdstippen voor hen!!! Ik lees en zie aan de hand van je postjes dat je kinderen een fantastiche vrouw als moeder hebben!!!
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 16-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.