03-04-07

Eerste zwemles.

Onze kids krijgen in de Paasvakantie om de twee dagen privézwemles, alle twee!
Paulien kreeg ooit al zwemles in een klein groepje van maximum acht kinderen.
De eerste twee sessies van 10 lessen kregen ze toen les van juf Tiffany. Juf Tiffany liet niet met zich sollen en had zowaar ogen op haar rug, wat met onze Paulien zeker nodig was!

Ze kon zo goed als zwemmen toen we die zomer op reis vertrokken, zij was toen zes en Karel twee. Maar die vakantie hebben we een kapitale vergissing gemaakt. Het huis waar we logeerden had een groot zwembad en de vrienden die meewaren op reis hadden kids die nog een stukje jonger waren dan de onze. We kochten dus zwemvestjes voor alle vier en lieten ze gezellig in het zwembad dobberen en plonzen. En dat was dus de vergissing! Paulien had het zwemmen weer verleerd.

Geen nood dachten we, ze zal nu ook leren zwemmen op school, en we geven ze daar bovenop gewoon nog een extra sessie zwemlessen!
Maar die derde sessie was niet meer met juf Tiffany maar met meester Thomas.
En meester Thomas zag helemaal niks! Paulien rammelde stevig met zijn voeten, maakte haar oefeningen niet af toen hij even niet haar kant opkeek en ik kon alleen maar machteloos toekijken hoe het verkeerd ging vanachter het raam van de cafetaria...
De derde sessie werd nooit afgemaakt omdat ze toen ook nog eens ziek werd...op school bakt ze er ook niks van... en Paulien kan tot op vandaag nog niet zwemmen!

Maar daar komt verandering in! Volgens meester Johan, die ook weer niet met zich laat sollen en die door ons goed ingelicht is over het vlees dat hij nu in de kuip krijgt, zal ze tegen het einde van de Paasvakantie kunnen zwemmen.

zwemles

Let's keep our fingers crossed!

18:30 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (11) | Tags: kids, zwemles, zwemmen |  Facebook |

Commentaren

soms moet je eens doorbijten hé wij zijn maandenlang twee keer per week naar het zwembad getrokken met ons twee, ... ze waren 4,5 en 5,5 toen ze konden zwemmen! ons geduld had opgebracht!

Gepost door: ann | 03-04-07

Reageren op dit commentaar

Volgens mama, was Lena ook zo'n held!! Maar ach, dat komt wel goed!!
Mijn gerechtjes zijn bijna klaar, we gaan bijna aan tafel, en bloggen doe ik tussen de vlagen door hé zus!!

Gepost door: Jientje | 03-04-07

Reageren op dit commentaar

Wel superbelangrijk hè... in een waterrijke omgeving ( wat Brugge toch is?) dat ze kunnen zwemmen! Heb zewlf pas zwemmen geleerd op mijn 11e, met schoolzwemmen. Maar dat is hier nu allemaal wegbezuinigd! Vind ik stom! Niet iedereen heeft het geld voor privé-lessen...en daardoor lees je nu weer steeds vaker van verdronken kinderen...erg genoeg!!
Btw...jammer goenoeg ben ik met vakantie als de Tweedaagse van Blankenberge is...anders zou ik je daarvoor uitnodigen hahahahahahahhaaaa! Ik hou de Vlaamse wandelkalender in de gaten...zodra er eens een leuke tocht bij jullie in de buurt is en ik kan, kom ik hem lopen...en dan moeten alle .ientjes mee!!!!! hahahahahahhahahahahaaa!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 03-04-07

Reageren op dit commentaar

aiaiai dat belooft Het fietsen had hij op slag door mar voor dat zwemmen heb ik echt wel schrik en zeker als hij streken begint uit te halen.
Kids hé !!
Leuke blog doe zo verder.
Slaapwel

Gepost door: papab | 03-04-07

Reageren op dit commentaar

Bientje, Gene paniek. Na de paasvakantie zwemmen jouw twee kapoentjes als visjes in 't water. Ge moet daar niet aan twijfelen.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 03-04-07

Reageren op dit commentaar

onder de indruk Jullie zijn nogal een sportieve familie geworden zeg!
Skeeleren, fietsen, zwemmen, pipo spelen in het bos...
Allé dat laatste is vooral heel erg leutig natuurlijk!
Liefs en groetjes,
inge

Gepost door: inge | 03-04-07

Reageren op dit commentaar

helaba veel zwemgenot en een prettige paasvakantie ;-)

lieve maangroetjes

Gepost door: Lunita | 04-04-07

Reageren op dit commentaar

Hopelijk lukt het deze keer wel hé zusje!! Dan kunnen ze toch zwemmen als je op reis gaat hé! Hou de moed erin!! Zal wel lukken!!!
Groetjes!!!

Gepost door: lena | 04-04-07

Reageren op dit commentaar

Dag Bientje Ik duim voor jou en Paulien, dat ze na de paasvakantie opnieuw zwemt. Raar hé, hoe door een bepaald voorval iets kan mislopen.

Gepost door: Joke | 04-04-07

Reageren op dit commentaar

hallo, al zoekend naar zwemlessen in het brugse kwam ik bij jou terecht. Mag ik je vragen waar die allemaal plaats vinden en hoeveel je daar voor betaald? Ik ben ook op zoek naar zwemlessen voor mijn zoontje van 5, vandaar.
Alvast bedankt!

Gepost door: béné | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb dezelfde vraag als béné! Zou je mij kunnen contacteren met meer info? Bedankt!

Gepost door: Vanessa | 23-05-11

De commentaren zijn gesloten.