25-03-07

Buurten met de buren.

Oooooooooooh! Ik heb het knap lastig deze morgen! En dan had je mijn ventje moeten zien! Die is deze morgen lijkbleek vertrokken voor de laatste les van zijn cursus sportinitiator. Gelukkig is het weer een praktijkles zodat hij bezig kan blijven, want anders denk ik dat hij héél zeker algauw zou liggen snurken!
De volgende keer dat we onze buurtjes vragen moeten we misschien eerst eens goed kijken op onze kalender en ons ervan verzekeren dat:
1. het geen zomeruur wordt die nacht
2. het die nacht bij voorkeur winteruur wordt,
 (dan kunnen we toch al een uur inhalen!),
3. er geen cursussen of familiebijeenkomsten gepland staan de dag erna...,
4. de kids uit logeren zijn zodat we de zondag gewoon in bed kunnen blijven?

Maar het was weer ferm gezellig en het voordeel van buurten bij de buren is dat de alcohol voor iedereen redelijk rijkelijk kan vloeien, niemand hoeft zich in te houden... niemand moet Bob zijn. Buren strompelen gewoon de éne voordeur uit om de andere voordeur weer binnen te struikelen... als ze tenminste de drie trapjes aan onze voordeur afgeraken, hé buurman?

En nu de menu, in elkaar gestoken met de deskundige hulp van grote zus die deze week menig keer werd opgebeld door manlief en mezelf voor laatste raadgevingen en receptenbesprekingen.
Aperitief: zelfgemaakte Zizi Coin Coin (verraderlijk! Volledig af te raden voor Kerstfeesten ten huize Weltevree!) met diverse zelfbereide hapjes zoals bruschetta met tomaat en mozarella, gefrituurde kaasstaafjes, scampi hapjes à la façon de Jientje, champignones rellenos, een witlofsoepje.
Het voorgerecht waren Sint-Jacobsvruchtjes op een bedje van knolselderfrietjes met gepofte wilde rijst en een peterselieveganaise.

Sint-Jacobsnootjes

Een eigenbereidde sinaasappelgranité om alles wat te laten zakken.

granité

Het hoofdgerecht bestond uit kabeljauwhaasje met gestoofde prei en pommes duchesse maison. Mijn ventje was al aan de pommes duchesse begonnen toen ik plots begon te denken dat er nog een foto moest worden genomen...

kabeljauwhaasje

En het dessert was een aardbeienmousse à la façon de Bientje, heerlijk, al zeg ik het zelf!

Al het zoete (aperitief incluis) heb ik gemaakt, voor al de rest gaat de eer volledig naar mijn ventje. Ik ben wel een brave commis geweest en heb geprobeerd om niet teveel in de weg te lopen!

13:15 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (9) | Tags: buurvrouw, eten, koken |  Facebook |

Commentaren

MMMMmmmm dat ziet er schitterend uit hoor! Dik in orde zou ik zo zeggen!! Maar je bent niet de enige die het moeilijk heeft vandaag.. Ik ben zelf ook doodop. Ik zou vanalles met mijn dag willen doen, maar er komt allemaal niks van!!

Gepost door: Jientje | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

ja mannekes, het was meer dan inorde.Helemaal niets om op aan te merken.Wel raar, vandaag wil niets vlotten,alles wat ik doe gaat heel traag, hoe zou dat komen?

Gepost door: easycooker | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

hihi elk om beurt een rustige zondag!

Gepost door: ann | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er lekker uit zeg!! Maar ja, als 2 meesterkoks de koppen samen steken kan het niet anders hé!!! En dan nog met de hulp van al die commis-tjes,wat wil je nog meer???!!!
Groetjes!!!!

Gepost door: lena | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

Lekker Wat was het eten lekker.
De nacht was lang de dag is kort.

Gepost door: Buurman | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

Wat een lekkere menu ! En héél smaakvol gepresenteerd !
Jaja, Bientje, wij zijn ook lekkerbekken;-))) 't Zou schoon zijn, als wij elkaar moesten tegenkomen, waar er geproefd mag worden hihihihihihi...
Alleen zoet is aan ons niet besteed, das eerder eens een uitzondering ! We lusten dat wel, maar verkiezen liever iets hartigs....hahahahahaha...als 't spel maar een uitleg heeft hé;-)))))))
Enne over burenfeesten euhhhh euhhhh, laat ons zeggen dat er bij ons dan ook serieus wordt gestruikeld;-)))))))
Saluuuuuuuuuu;-)

Gepost door: nicole | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

zusje, bedankt hé De aangepaste versie verschijnt morgen in een of ander kolommetje, ik moet nog eens op mijn gemakske puzzelen!!

Gepost door: Jientje | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

Lekker..hik...feestje.. Eerst en vooral chapeau voor de magnifiek in elkaar gestoken menu hoor( resultaat van ; erover te praten, erover te discussieren..elkaar in de w.....enz)Ziet er voortreffelijk uit..Yamie..yamie; Jaja; en wanneer je de avond begint met een zizi-coingcoing -of hoe dat mag noemen- dan kan je avond niet meer stuk hé.Alléé, en na een drukke nacht en dag, opnieuw een goede nachtrust toegewenst hoor..; zizi-coingcoinggroetjes..hik.;hik

Gepost door: me | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

Nog nooit gehoord van zizi-coin coin... maar de omschrijving van dat en al het andere laat het water me in de mond lopen...ik zou dat allemaal wel lusten hoor...alleen geen scampi's! :-))) Het ziet er ook nog eens prachtig uit...jammer...geen foto van het toetje...toen was er zeker nét iets teveel alcohol al doorheen gegaan?? whahahahahahhahahaaaaa! Lekker hè, als er niemand hoeft te rijden! ;-)
Btw...ging die vlinderhunk normaal al niet dan? Ik dacht eigenlijk van wel...maar fijn dat jij hem aan kon passen dan voor jientje! Hij leek me héél toepasselijk op haar blogje! hahahaha!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 25-03-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.