09-01-07

Onze soof.

Zondag was nonkel J. op bezoek bij ons. Nonkel J. is de "soof" van de familie. Romantische filosoof, antroposoof, kortweg "soof". De kinderen zijn gek op hem, alle kinderen eigenlijk als ik het goed bedenk. Nonkel J. speelt altijd vol overgave met hen en hij heeft een rugzak vol verrassingen. Ik denk soms dat die rugzak van hem bodemloos is, want écht alles komt daaruit! Ook zondag weer! Laten we een spelletje doen zegt hij dan, en hij duikt in zijn rugzak en haalt er een klein stoffen zakje uit met bikkels. BIKKELSZo hebben ze hier een halve middag liggen bikkelen op de keukenvloer. Door nonkel J. wordt er zelfs een cirkel in krijt getekend op de keukenvloer. Ik heb de kids wel gezegd dat dit hééééél uitzonderlijk is, want anders staat volgende week mijn hele vloer vol getekend met krijtfiguren… Later hebben ze ook nog gedamd en geknikkerd, allemaal oude spelletjes die eigenlijk een beetje in de vergeethoek zijn geraakt.

Soms wil nonkel J. ook nog wel eens een serieus gesprek voeren met ons, maar gezien hij zo populair is bij de kids is dat soms héél moeilijk te bewerkstelligen. Dan gaat de video op voor de kids, want anders komt het gesprek er gewoon niet! Dan keert de rust een beetje terug en kunnen we wat bijpraten met een glaasje wijn of een pittig koffietje.
En vóór de kids naar bed gaan, duikt nonkel J. weer in die rugzak van hem en leest een verhaal voor uit het prachtige boek van Toon Tellegen "Bijna iedereen kon omvallen". Hij blijft ons telkens weer verrassen!

bikkels

21:49 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kids, familie, spelen, speelgoed |  Facebook |

Commentaren

niet te doen hé zus, Hij lijkt echt een kind tussen de kinderen! Echt tof om hem zo bezig te zien!!!

Gepost door: lena | 09-01-07

Reageren op dit commentaar

Prachtig, gewoon een hele zondag spelen met van die stomme speeltjes, zoveel speelgoed hééft eenkind niet nodig hé blijkbaar? Ps je moet straks eens in mijn kladblog gaan zien, das ook niet te doen...

Gepost door: jientje | 09-01-07

Reageren op dit commentaar

Geinig zo'n oom! :-) Ik had alleen maar ooms die je bij het feliciteren met je verjaardag keihard in je hand knepen...dachten ze ook dat ze lollig waren hahahahahhahahaaa!!
Ik hoop eigenlijk wel zo'n soort tante te zijn voor mijn neefjes en nichtjes...ze mogen me in ieder geval allemaal graag! :-)))) Maar in mijn rugzak zit nooit zoveel...niet voor de kids in ieder geval!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-01-07

Reageren op dit commentaar

wij hebben een tante soof (een verbastering van haar voornaam) maar ook twee ooms met spelletjes en verhaaltjes waar de kinderen gek op zijn. Jules krijgt voor kerst een grote doos lego en nonkel W. roept: "super! Jules, gaan we een sportauto maken?" W doet zijn das uit, legt zich languit op de grond (1m90) en speelt uren met jules op de grond. en als jules naar bed moet, vraagt W of jules aub nog wat mag blijven??? en daarvoor moet je al 30 gepasseerd zijn hé, ... Dan ben ik weer ontroerd dat ik zo'n fijne broer heb!

Gepost door: ann | 10-01-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.